Titulka   >  Oznamy
publikované: 25.09.2024 14:34  //  aktualizácia: 25.09.2024 14:36  //  zobrazené: 107

Preventívna jesenná celoplošná deratizácia

Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Nitre, ako príslušný orgán zo zákona vyzýva na vykonanie jesennej preventívnej celoplošnej deratizácie na území všetkých obcí v období od 23. septembra do 23. novembra 2024. Obec preto informuje podnikateľské subjekty a občanov o ich povinnosti vykonať deratizáciu v stanovenom termíne.

Fyzické osoby oprávnené na podnikanie a právnické osoby sú povinné vykonať deratizáciu vo všetkých svojich objektoch určených na podnikanie prostredníctvom odborne spôsobilých osôb, ktoré deratizáciu vykonávajú ako profesionálnu činnosť.

Občania sú takisto povinní vykonať vo svojich nehnuteľnostiach deratizáciu, môže to byť svojpomocne prípravkami dostupnými v obchodnej sieti určenými na tento účel.

Objekty, v ktorých sa bude deratizácia vykonávať musia byť fyzicky upratané a zbavené odpadu, aby sa v nich  živočíšni škodcovia nemohli ďalej rozmnožovať a žiť. Premnoženie živočíšnych škodcov, predovšetkým potkanov a myší môže byť totiž príčinou ohrozenia verejného zdravia rôznymi vážnymi prenosnými ochoreniami. Aktívnym prístupom k regulácii živočíšnych škodcov sa minimalizuje epidemiologické riziko a šírenie týchto ochorení.

 

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top