Titulka   >  Video reportáže
publikované: 14.12.2016 15:07  //  aktualizácia: 17.01.2017 13:33  //  zobrazené: 663

Požehnanie mladých vín

Posviacka vín vo farskej pivnici rozvíja vinársku tradíciu

Na sviatok sv. Martina sa vo farskej pivnivi uskutočnil už tretí ročník posviacky mladých vín. Podujatie zorganizoval podnikateľ Miroslav Tóth, ktorý významnou mierou prispieva k rozvoju vinárskej tradície v Močenku.

"Na tomto treťom ročníku posviacky vín sa stretli prevažne naši močenskí vinári a tiež niektorých cezpoľných. Močenčania sú veľmi dobrí výrobcovia vín a z roka na rok sa im darí robiť lepšie vínka. Budem rád, ak do našich radov každoročne pribudnú noví, mladí vinári. Možno k tomu prispeje aj rozvíjanie tejto tradície požehnávania nového vína. Na sv. Martina sa otvárajú sudy a začína sa robiť nové víno. Francúzi to nazývajú "Beaujolais", " vyjadril nádej organizátor podujatia Miroslav Tóth.

Víno vo farskej pivnici požehnal páter Branko Tupý: "Je to veľmi pekné, že domáci si uvedomujú potrebu Božieho požehnania a vďačnosti, za to všetko, čo môžeme svojou prácou vykonať. Dopestovať hrozno a urobiť z neho dobré víno."

Rozvoj vinárstva je v našej obci dôležitý aj podľa starostu obce Romana Urbánika: "Vinárstvo bude jednou z nosných tém v rámci aktivít občianskeho združenia VITIS, ktorého členom je aj obec Močenok. V tomto roku sme u nás pre všetkých 11 obcí organizovali degustáciu vín, ktorú všetci hodnotili veľmi veľmi dobre. Som rád, že v Močenku máme ľudí, ktorí dokážu vinári rozvíjať."

  • Požehnanie mladých vín

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top