Titulka   >  Video reportáže
publikované: 03.03.2016 13:21  //  aktualizácia: 03.03.2016 13:26  //  zobrazené: 1329

Postúpenie zmlúv Kábel TV, s.r.o. Slovanetu, a.s.

V káblovej televízii od začiatku marca tohto roku nastali podstatné zmeny. Vedenie spoločnosti Kábel TV, s.r.o. a vedenie obce sa po rokovaniach o tom, čo ďalej s káblovou televíziou, ktorá je permanentne v strate a zaťažuje aj obecný rozpočet, rozhodli pre nájdenie nového prevádzkovateľa. „Máme káblové rozvody, ktoré sú už zastarané, zariadenia opotrebované, vyskytujú sa časté poruchy na zariadeniach a to plodí vysoké náklady na údržbu, opravy a nesmieme zabudnúť ani na vysoké ceny za jednotlivé kanály. Znamená to, že toto všetko vytvorilo nejakú situáciu na základe ktorej sme sa dopracovali k bodu, kedy bolo treba riešiť vlastnú existenciu káblovej televízie. Jednoducho povedané, museli sme riešiť problém, ktorý sme my nezvládali vlastnými silami, ani káblová televízia, ani obec. Kábel TV, s.r.o. nevytvára zisk, nie je schopná jednoducho zabezpečiť nutnú rekonštrukciu a modernizáciu hlavnej stanice a so svojimi existujúcimi príjmami nie je schopná udržať ďalej vysielanie Televízie Močenok a najmä prenosy drahých televíznych kanálov,“ uviedol nás do problematiky konateľ spoločnosti Kábel TV Ing. Stanislav Šimko.
Vedenie sa po zvážení všetkých aspektov rozhodlo pre najlepšie riešenie, ktoré sa v danej situácii dalo nájsť - dať káblové rozvody prevádzkovať odbornej firme so skúsenosťami v tejto oblasti. „Podarilo sa nám dohodnúť na vyhovujúcich podmienkach s akciovou spoločnosťou Slovanet, ktorá je dodávateľom televízneho signálu, zabezpečuje aj retransmisiu, aj internetové služby. K realizáciu tohto návrhu bola obecným zastupiteľstvom schválená zmluva s postúpením práv a povinností prevádzkovateľa káblovej televízie na 12 rokov. Chcel by som zdôrazniť, že nedochádza k odpredaju zariadení, obec je naďalej vlastníkom týchto zariadení a nedochádza ani k nájomnej zmluve. Tento zámer je pre obec ekonomicky výhodný, lebo zachová vysielanie Televízie Močenok a zabezpečí prenos základného balíka televíznych kanálov  v cene porovnateľnej s prevádzkovateľmi retransmisie dostupnými v našej lokalite,“ spresnil Ing. Šimko.

Základný balík programov, ktoré bude postupne presne špecifikovať spoločnosť Slovanet  a vysielanie Televízie Močenok dostane automaticky každý účastník, ktorý má podpísanú zmluvu s káblovou televíziou. Prevádzkovateľ ponúkne záujemcom aj rozšírený balík programov a samozrejme v ponuke zostáva aj internet. Slovanet, a.s. bude od 1. marca 2016 zabezpečovať retransmisiu programov, ale do vysielania domáceho programu  Televízie Močenok na základe dohody nebude nijakým spôsobom zasahovať. Pracovníci oddelenia kultúry budú aj naďalej zabezpečovať spravodajstvo a naďalej budú pokračovať aj priame prenosy sv. omší z kostola sv. Klimenta. „Za postúpenie práv Slovanet, a.s. zaplatí našej obci jednorazovo poplatok 10 000 eur, ďalej bude pravidelne štvrťročne zo svojich príjmov získaných v našej obci platiť 7% a to cielene na tvorbu programu Televízie Močenok. Slovanet na svoje náklady a to je pre nás to najdôležitejšie zrekonštruuje a zmodernizuje hlavnú stanicu a zabezpečí údržbu zariadení hlavnej stanice a opravy káblových rozvodov. Káblové rozvody a zariadenia hlavnej stanice zostanú majetkom našej obce, čo je tiež pozitívum. Ak sa skončí toto poverenie a vyhodnotíme to ako nie dobré, tak aj naďalej zostáva všetko majetkom obce,“ objasnil situáciu konateľ. Zmluva medzi spoločnosťou Slovanet, a.s. a Kábel TV nadobudla účinnosť 1. marca 2016. Do konca júna bude všetko bežať v doteraz zabehnutom režime. Potom spoločnosť Slovanet, a.s. plánuje zdigitalizovať hlavnú stanicu a rozbehnúť informačnú kampaň o možnosti výberu základného alebo rozšíreného balíka programov pre účastníkov.

 

  • Postúpenie zmlúv Kábel, s.r.o. - Slovanetu, a.s.

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top