Titulka   >  Video reportáže
publikované: 13.02.2017 14:30  //  aktualizácia: 31.05.2017 11:58  //  zobrazené: 1328

Polročné vysvedčenie v ZŠ

Polročné hodnotenie bolo pre deviatakov dôležité

Žiaci Základnej školy v Močenku dostávali počas posledného januárového dňa tohto roku hodnotenia za prvý polrok školského roka. Známky dostali v podobe výpisu. Polročné vysvedčenie sa už neodovzdáva. Túto zmenu priniesla reforma v školstve. Vysvedčenie so známkami za obidva polroky dostanú žiaci na konci roka. „Niektorí budú naozaj šťastní, pretože keď som pomáhal pri tlačení vysvedčenia, videl som samé jednotky. Niektorí budú možno sklamaní, ale je to dôvod na to, aby sa zamysleli. Majú pred sebou ďalší polrok, kde je možné, že si tieto známky zlepšia. Veľký dôraz kladieme na vysvedčenie práve žiakov deviateho ročníka, pretože tento výpis im už ide do prihlášok na stredné školy,“ vysvetlil dôležitosť polročných výpisov známok pre deviatakov riaditeľ školy Eduard Lacko. „Vysvedčenie bolo podľa mňa dobré, mala som samé jednotky a som spokojná so svojím výkonom. Dúfam, že bude pochvala a možno aj nejaká odmena, nechám sa prekvapiť,“ prezradila žiačka Hanka. „Mala som čisté jednotky a som spokojná s vysvedčením. Za odmenu pôjdem za svojím koníkom,“ pochválila sa ďalšia žiačka. „Myslím si, že možno konštatovať, že vysvedčenie resp. známky, ktoré žiaci dostali, sú pomerne solídne. Je tam určitá rezerva, pretože niektorí žiaci sa naozaj veľmi svedomite pripravujú na vyučovanie, nuž a niektorí to, pravdupovediac, flákajú,“ zhodnotil známky žiakov močenskej základnej školy Eduard Lacko.

Žiaci boli hodnotení aj v rámci celého Slovenska. V škole sa uskutočnilo testovanie Komparo. Základná škola v Močenku dosiahla výborné výsledky zo Slovenského jazyka. Zaradila sa tak medzi úspešné školy z celého Slovenska. Celkovo patrí do prvej štvrtiny všetkých škôl na Slovensku. Dostala o tom aj osvedčenie.

Po odovzdávaní výpisov polročných známok sa uskutočnilo rodičovské združenie pre rodičov a žiakov deviateho ročníka. Združenia sa zúčastnili aj výchovní poradcovia z okolitých stredných škôl. Žiakom a rodičom prezentovali odbory, na ktoré sa žiaci môžu prihlásiť.

  • Polročné vysvedčenie v ZŠ

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top