Titulka   >  Video reportáže
publikované: 07.04.2016 09:28  //  aktualizácia: 11.04.2016 09:49  //  zobrazené: 486

Oceňovanie športovcov v Šali

Športovec roka 2015

V pondelok 21. marca sa v šalianskom kultúrnom dome uskutočnilo vyhlasovanie najlepších športovcov, trénerov a funkcionárov mesta a okresu Šaľa za rok 2015. Podujatie zorganizovala Okresná asociácia Telovýchovných jednôt a klubov okresu Šaľa v spolupráci s mestom Šaľa. Hosťom sa v sále kultúrneho domu prihovoril Štefan Sklenár za okresnú asociáciu a Jozef Belický za mesto Šaľa. Ocenení boli rozdelení do niekoľkých kategórií podľa toho, či išlo o kolektívy alebo jednotlivcov, trénerov, alebo funkcionárov. Močenok mal na vyhlasovaní najúspešnejších aj v tomto roku bohaté zastúpenie buď našich občanov, alebo občanov iných obcí, ktorí reprezentujú Močenok.
 

Niekoľko ocenení pre hádzanú

V kategórii dospelých jednotlivcov bola ocenená močenčanka Eva Veselková, slovenská reprezentantka v hádzanej, opora šalianskeho družstva, ktorá hrá v medzinárodnej hádzanárskej súťaži žien WHIL, kde patrí do prvej pätnástky najlepších kanonierok. „Teším sa z tohto ocenenia, ale je to kolektívny šport, takže ďakujem aj dievčatám, trénerovi a celému klubu,“ povedala nám Eva Veselková. V tej istej kategórii bola ocenená aj ďalšia hádzanárka Kristína Rábeková – opora staršieho ligového dorastu Junioru Močenok, ktorá oblieka už aj dres prvoligového kolektívu. „Veľmi ma potešilo, že som sa dostala na toto pódium, ale nedostala som sa sem iba mojou zásluhou, ale zásluhou celého kolektívu. Dúfam, že budem môcť aj naďalej reprezentovať Močenok,“ bola vďačná celému kolektívu aj Kristína Rábeková. V kategórii jednotlivcov z radov mládeže sme ako Močenok mali tiež zastúpenie. Ocenený bol karatista Filip Bleho, ktorý štartuje za Slovan Duslo Šaľa a v žiackej kategórii patrí stabilne k najlepším. Za ostatný rok získal množstvo medailí na najvyšších domácich aj medzinárodných súťažiach. „Som veľmi rád, že som bol aj v tomto roku ocenený medzi najúspešnejšími športovcami a veľmi ďakujem aj trénerovi,“ bol stručný Filip. V tejto kategórii bola ocenená aj mladá hádzanárska nádej Junioru Močenok Natália Sziládiová, ktorá síce vekovo patrí do žiackej kategórie, ale pravidelne na zápasoch nastupuje za dorastenecké družstvo. V kategórii mládežníckych kolektívov sa Močenku ušlo jedno ocenenie – patrilo dorasteneckému mužstvu Futbalového klubu Močenok, ktoré už niekoľko rokov patrí k popredným mužstvám v V.lige a jeho členovia pomáhajú svojim talentom aj v seniorskom mužstve. Ocenenie za kolektív prevzal člen predsedníctva klubu Matej Šimko: „Dôstojne reprezentujú klub, aj obec, takže chalanom patrí veľká vďaka a uznanie. My ako futbalový klub sa z toho určite tešíme a chceme vyvinúť snahu, aby za močenský klub hrávali domáci hráči. Z týchto chalanov určite vyrastú futbalisti, ktorí budú môcť ďalej reprezentovať aj seniorské A mužstvo.“ V kategórii trénerov sme mali dve želiezka v ohni – trénera karate Borisa Blehu, ktorý sa v šalianskom klube venuje výchove najmladších adeptov a trénerku hádzanej Darinu Braunovú, ktorá trénuje prvoligové družstvo Junioru Močenok. Močenské seniorky pod jej vedením v uplynulom ročníku dosiahli na tretiu priečku v I.lige. „V prvom rade by som sa chcela poďakovať obci a starostovi za to, že nás podporuje a samozrejme ďakujem prezidentovi a všetkým, ktorí okolo tej hádzanej robia. Toto ocenenie určite patrí aj dievčatám, ktoré minulý rok so mnou uhrali 3. miesto,“ poďakovala sa všetkým zainteresovaným trénerka Braunová.
 

Funkcionári boli ocenení za dlhoročný prínos

V kategórii funkcionárov bol ocenený prezident hádzanárskeho klubu Junior Močenok Ľuboš Blažo, ktorý už roky pôsobí v močenskej hádzanej a pod jeho vedením klub dosahuje výborné výsledky. „Samozrejme sa z toho teším, ale chcem sa poďakovať aj klubu HK Junior Močenok. Má to veľký význam i do budúcnosti, hlavne pre mladých, či jednotlivcov, alebo kolektívy, pretože to môže motivovať ešte k väčším výkonom, súdržnosti a vlastne k tomu duchu toho športu,“ myslí si prezident HK Ľuboš Blažo. Osobitné ocenenia boli v závere ceremoniálu udelené jubilantom, zaslúžilým funkcionárom, či trénerom za ich celoživotný prínos. Ocenenie si prevzal aj Ladislav Kokeš, bývalý úspešný futbalista a dlhoročný prezident futbalového klubu v Hornej Kráľovej, ktorý oslávil v uplynulých dňoch životné jubileum. „Každé ocenenie človeka poteší, ale mám už svoje roky, mám po šesťdesiatke, takže ja už dlhé roky určite aktívny nebudem. Robím to už vyše 30 rokov ako prezident futbalového klubu a myslím, že je to dosť. Vždy treba vedieť, kedy je čas odovzdať funkciu mladým, aj skúsenosti, pomáhať im a byť hrdý na to, keď túto funkciu budú robiť ešte lepšie ako ja, vtedy budem hrdý a spokojný,“ teší sa na pokračovanie dobrej tradície klubu právom ocenený prezident Ladislav Kokeš. Ďalším oceneným, ktorý získal osobitné ocenenie bol Vincent Tóth. Vincent Tóth podstatnú časť svojho života venoval výchove mládeže a športu, ktorému sa rekreačne venuje dodnes. V uplynulom roku oslávil životné jubileum 75 rokov. „Je to bilancia mojej celoživotnej práce ako učiteľa, ako funkcionára, futbalistu, ping-pongistu a som rád, že táto organizácia nezabúda na jubilantov a oceňuje si ich každý rok. Určite tým dodáva odvahu aj tým mladším, aby kráčali v našich šľapajách,“ bol vďačný za ocenenie Vincent Tóth. Slávnostnú príležitosť oceňovania úspešných močenčanov a reprezentantov Močenka si nenechal ujsť ani starosta obce Roman Urbánik: „Dnešného vyhodnotenia najúspešnejších športovcov okresu šaľa sa zúčastnili aj športovci a zástupcovia jednotlivých klubov z Močenku. Myslím si, že takéto podujatie má svoj význam, pretože športovci okrem svojho talentu do svojich výkonov vkladajú aj svoje úsilie, snahu, čas a platí to samozrejme aj pri funkcionároch. Myslím si, že tí, ktorí dostali ocenenia dostali ch právom a treba im k tomu srdečne zablahoželať a popriať ďalšie športové úspechy.“

 

Predseda OATJK si myslí, že Močenok by mohol mať aj viac ocenených

Asociácia telovýchovných jednôt a klubov a mesto Šaľa v tomto roku udelili takmer 8 desiatok ocenení pre kluby a jednotlivcov. Močenok mal zastúpenie na vyhlasovaní 10-krát, čo sa vzhľadom k jeho veľkosti predsedovi asociácie nezdá až tak veľa. „Keď mám byť úprimný, tak mali by ste sa viac snažiť, trocha ste z tých pozícií odišli. Pozrite sa napríklad na váš futbal, ten je teraz niekde na spodku. No ale nie je to len váš problém, je to problém aj iných obcí. Hádzaná sa napríklad drží tak jak sa má. Keď som povedal, že treba sa viac snažiť - máte tam napríklad stolných tenistov, takže tí by sa mohli trocha vytiahnuť vyššie, prípadne niektoré iné športy u vás,“ trošku kriticky hodnotil úspechy Močenka predseda Okresnej asociácie telovýchovných jednôt a klubov Ľudovít Marinčák. Milé a povzbudivé podujatie, kde sa v defilé skvelých športovcov všetkých generácií , trénerov a funkcionárov objavili aj mená občanov reprezentujúce našu obec sa bude opakovať opäť o rok. Je možné, že naši športovci tu budú mať ešte bohatšie zastúpenie ako v tomto roku. 

 

 

  • Oceňovanie športovcov v Šali

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top