Titulka   >  Video reportáže
publikované: 19.04.2016 10:00  //  aktualizácia: 19.04.2016 09:48  //  zobrazené: 336

O Deň narcisov bol v Močenku záujem

V piatok 15. apríla 2016 sa na celom Slovensku uskutočnila verejná finančná zbierka Ligy proti rakovine pod názvom Deň narcisov. V Močenku do nej obyvatelia prispeli sumou 1 583, 58 €. Zbierka na pomoc onkologickým pacientom sa uskutočnila v celoslovenskom meradle jubilejný 20. raz, v našej obci mohli občania v uliciach do zbierky prispieť vďaka spolupráci Ligy proti rakovine s obcou Močenok už sedemnástykrát. Dobrovoľníci rozdávali symboly nádeje  a spolupatričnosti – narcisy za dobrovoľný príspevok v centre obce a pred nákupným strediskom.

Jubilejnému roku zbierky prialo aj počasie, bolo príjemne teplo a slnečno a ľudia sa pri dobrovoľníkoch zastavovali a venovali do pokladničiek Ligy proti rakovine svoj príspevok. „Myslím, že je to dobrá vec, prispievam každý rok a isto to veľa ľuďom pomôže,“ myslí si Regina Kohútová. „Môj otec mal tiež rakovinu, takže viem ako sme sa museli oňho starať, že sú to problémy,“ povedal nám Gejza Sýkora, ktorý každý rok hrdo nosí narcis na svojom oblečení. „Snažím sa prispievať, je to veľmi dobré, lebo veľa ľudí trpí, treba im pomáhať,“ dodala Vlasta Horehájová. Do zbierky každoročne prispievajú aj žiaci a zamestnanci základnej školy. Najmä deti a ľudia, ktorí s nimi pracujú sú mimoriadne citliví na to, keď trpia, mnohé z detí obetovali aj svoje vreckové, aby trpiacim malým pacientom pomohli. „Tento rok naša škola vyzbierala vyše 300 eur. Deti sú veľmi ochotné a radi sa do takýchto akcií zapájajú. Bohužiaľ skoro v každej rodine sa takéto niečo vyskytlo a človek nikdy nevie, kedy bude on sám pomoc potrebovať, takže na týchto základoch myslím si, že túto myšlienku treba rozvíjať,“ doplnil riaditeľ základnej školy Eduard Lacko.

Deň narcisov je na celom Slovensku vždy deň, kedy sa ľudia zamýšľajú nad problémami iných a prejavia im svoju spolupatričnosť práve tým, že venujú svoj príspevok do pokladničky Ligy proti rakovine. Obyvatelia našej obce do zbierky Dňa narcisov venovali napriek tomu, že mnohí z nich majú nemalé finančné problémy viac ako 1 5oo eur, čo je o viac ako 100 eur vyššia suma ako v uplynulom roku. V mene organizátorov zbierky a najmä onkologických pacientov a ich rodín patrí za nezištnú pomoc všetkým prispievateľom srdečná vďaka.

 

 

 

 

  • Deň narcisov

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top