Titulka   >  ÚRAD   >  Úradná tabuľa
publikované: 11.07.2016 12:00  //  aktualizácia: 28.07.2016 12:44  //  zobrazené: 977

Komunitný plán sociálnych vecí na obdobie 2016-2021

V priebehu posledných mesiacov bol obcou Močenok, prostredníctvom spoločnosti Gemini Group s. r. o., vypracovaný významný strategický dokument- Komunitný plán sociálnych služieb.

Komunitný plán sociálnych služieb je spracovaný v súlade s požiadavkami zákona NR SR č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách a predstavuje metódu, pomocou ktorej môžeme plánovať obsah a rozsah sociálnych služieb tak, aby zodpovedali špecifikám našej obce a potrebám našich občanov.

Ide o nástroj pre ďalšie rozvojové procesy, a preto stanovuje ciele, priority a opatrenia na zabezpečenie rozvoja a poskytovania sociálnych služieb vo vzťahu k jednotlivým cieľovým skupinám v súlade s platnými koncepčnými dokumentmi a legislatívou. Komunitný plán sociálnych služieb je vypracovaný na obdobie rokov 2016 – 2021. Predstavuje teda strednodobý strategický dokument, ktorý je schvaľovaný obecným zastupiteľstvom. Komunitný plán sociálnych služieb má tri časti. V prvej časti sú uvedené teoretické východiská, podklady a ciele dokumentu, v druhej časti sa zameriava na posúdenie stavu, na ktorý by mal reagovať. Ide o analytickú časť, ktorá sa týka demografických údajov, požiadaviek obyvateľov obce, stavu existujúcich sociálnych služieb a ďalších okolností, ktoré sú pre rozvoj sociálnych služieb dôležité. V tretej časti obsahuje návrh na riešenie existujúcej alebo v blízkej budúcnosti očakávanej situácie. Táto časť má postupne prechádzať v konkrétne opatrenia a ich realizáciu.

V priebehu nasledujúcich rokov bude realizácia Komunitného plánu každoročne vyhodnocovaná a na základe reálnych výsledkov sa budú prijímať ďalšie opatrenia.

 

Komunitnýplán sociálnych služieb sa nachádza v prílohe.

 

 

 

Prílohy

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top