Titulka   >  Video reportáže
publikované: 14.03.2016 13:18  //  aktualizácia: 14.03.2016 13:19  //  zobrazené: 867

Hviezdoslavov Kubín v ZŠ

Počas prvého marcového týždňa sa v základnej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Súťažiaci boli rozdelení do troch kategórií na žiakov do 4. ročníka, piaty – šiesty ročník a kategória siedmeho až deviateho ročníka. Postupne sa predstavili mladí recitátori od najmladších kategórií a predvádzali svoje talenty pred trojčlennou porotou v prednese poézie, aj prózy.

V najmladšej kategórii žiakov 2. až 4. ročníka v prednese poézie porota víťazné miesto neudelila. V próze si prvé miesto a poctu reprezentovať škole v okresnom kole vybojovala Simona Kubačeková. „Mám radšej prózu ako poéziu a rada prednášam. Chodievam na Hviezdoslavov Kubín každý rok okrem druhého ročníka, vtedy som sa to nestihla naučiť. Teraz to bolo celkom dobré, text mi vyberala učiteľka a učilo sa mi to dobre,“ konštatovala spokojná víťazka svojej kategórie Simona Kubačeková. V kategórii starších žiakov sa takisto predstavili súťažiace s poéziou, aj prózou. Ani v tejto kategórii za poéziu porota miesto neudelila, ale v prednese prózy sa na prvom mieste umiestnila Liana Selešiová, ktorá bude základnú školu v Močenku reprezentovať v okresnom kole. Napriek tréme a konkurencii porotu veľmi príjemne prekvapila. „Veľmi som sa bála, lebo všetky dievčatá  boli dobré, aj poézia bola dobrá, bála som sa a mala som aj trému. Mňa baví recitovať a tento text bol taký, že dal sa, bol aj taký ťažší, tá priama reč tam bola dobrá,“ bola spokojná s textom, aj výsledkom víťazka staršej kategórie Liana Selešiová. V najstaršej kategórii žiakov 7. až 9. ročníka si víťazstvo z prednesu prózy odniesla siedmačka Tatiana Sklenárová, ktorá takisto v okresnom kole bude bojovať za močenskú základnú školu. „Som veľmi spokojná s dnešným školským kolom, pretože sa ho zúčastnilo 35 žiakov z celej školy. Nesúťažia prváci, to je taká novota, ale od druhého po deviaty ročník sú žiaci zapojení. Vyberajú sa najlepšie talenty z tried, ktoré vyhrali triedne kolá a čo musím konštatovať, že poézia je oveľa slabšia, učitelia majú veľký problém nájsť vhodné texty, ale próza je na úrovni. Dúfame, že tento záujem o literatúru bude naďalej pokračovať a že deti budú čítať, hoci v dnešnej dobe je to dosť problematické,“ konštatovala predsedníčka poroty a zástupkyňa riaditeľa školy Mgr. Eva Čierniková. Okresné kolo Hviezdoslavovho Kubína sa uskutoční v Šali 1.apríla 2016.

 

 

 

 

  • Hviezdoslavov Kubín v ZŠ

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top