Titulka   >  Video reportáže
publikované: 10.04.2017 13:17  //  aktualizácia: 19.05.2017 11:06  //  zobrazené: 386

Deň učiteľov ZŠ 2017

Učiteľov ocenili obec, škola aj školský úrad

Deň učiteľov si z detstva pamätá každý z nás – vždy to bol deň, kedy sa nosili učiteľom kvety, neskúšalo sa a nepísali sa písomky.Nie v tom však tkvie jeho podstata. Jeho podstatou je úcta a ocenenie práce všetkých, ktorí sa podieľajú na výchove a vzdelávaní  žiakov. Práve 28. marec bol ako Deň učiteľov stanovený z dôvodu, že v tento deň sa narodil Učiteľ národov Ján Amos Komenský. Mnohé jeho myšlienky a pedagogické postupy sú aktuálne i dnes.

Svojim učiteľom sa v močenskej základnej škole v tento deň za ich starostlivosť a trpezlivosť poďakovalo niekoľko desiatok žiakov kvetom alebo sladkosťou.

Prácu učiteľov si uctilo aj vedenie školy a obce. Spoločne sa stretli na slávnostnom posedení, kde im vďaku za odvedenú prácu vyjadrili riaditeľ školy Eduard Lacko aj starosta obce Roman Urbánik.Všetci prítomní dostali symbolické darčeky. „My si v tento deň pripomíname naše poslanie, nie je to práca, je to poslanie. V dnešnej dobe komunikácie učiteľ musí zaujať. Vlievame deťom vedomosti, skúsenosti, pripravujeme ich do života, toto je našou úlohou. Chcel by som sa poďakovať každému učiteľovi za prácu, ktorú denne vykonáva, za obetavosť,láskavosť a za to, čo dáva svojim žiakom,“ vyjadril vďačnosť všetkým učiteľom riaditeľ Základnej školy v Močenku Eduard Lacko.

Pri tejto vzácnej príležitostizorganizoval Spoločný školský úrad v Šali v spolupráci s mestom Šaľa a obcami okresu oceňovanie učiteľov materských, základných a stredných škôl. Z našej obce boli na ocenenie navrhnuté tri učiteľky – Lýdia Lenčéšová a Miriam Sklenárovázo základnej školy a Mária Bečková z materskej školy. Ďakovné listy im odovzdali starosta obce Roman Urbánik spolu s vedúcou Spoločného školského úradu v Šali Erikou Velasquezovou. Ocenenie ich dlhoročnej práce s poďakovaním za starostlivosť a výchovu detí ich mimoriadne potešilo a povzbudilo.

„V tento deň by som chcela zablahoželať všetkým pedagogickým zamestnancom v materskej škole, pretože práca, ktorú odvádzajú, je naozaj mimoriadne náročná. Materská škola je prvá inštitúcia po rodine, a preto prechod z rodiny je veľmi ťažký a vyžaduje si celého človeka, nie len jeho um, um učiteľa, ale aj jeho veľké srdce a to v materskej škole určite musí byť,“ myslí si riaditeľka Materskej školy v Močenku Soňa Hippová. „Myslím si, že je to správne, že na ohodnocovaní učiteľov v rámci okresu Šaľa má zastúpenie aj naša obec. Oceneným chcem touto cestou v mene svojom, ale aj v mene samosprávy obce zablahoželať k dosiahnutému oceneniu, popriať im veľa zdravia, tvorivých úspechov pri výchove a vzdelávaní. Toto moje želanie patrí všetkým učiteľom, ktorých v Močenku máme,“ pridal sa k poďakovaniam za náročnú prácu učiteľov starosta obce Roman Urbánik.

Vďaka a uznanie patrí všetkým učiteľom, ktorí dokážu do života pripraviť žiakov a študentov tak, aby Slovensko mohlo vďaka ich vedomostiam a zručnostiam stále napredovať. 

  • Deň učiteľov ZŠ 2017

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top