Titulka   >  Video reportáže
publikované: 03.06.2015 08:40  //  aktualizácia: 11.09.2015 08:42  //  zobrazené: 1047

Deň detí v močenských školách

Deň detí v materskej a základnej škole

Oslavy dňa detí sa konali najmä v pondelok 1. júna, kedy sa slávi medzinárodný deň detí, v materskej aj základnej škole v našej obci. Školáci začali oslavy hneď ráno – vedenie školy pre nich spolu s učiteľmi a žiakmi najvyšších ročníkov pripravilo zaujímavý program. „My sme sa rozhodli žiakom tejto školy spríjemniť tento deň maximálne. Počasie nám hrá do karát, je veľmi pekné a preto sme naše deti vyslali na futbalové ihrisko, na ktorom budú mať športovo zábavný deň. Okrem samotných športových súťaží s takou vtipnou pointou budú tam mať rôzne súťaže, kde dokážu svoju zručnosť, šikovnosť a vtip. Mladší žiaci sa rozhodli spoznávať prírodu, tak so svojimi pani učiteľkami zašli na Síky a budú si tam aj opekať, aj sa hrať, aj súťažiť a verím že prídu tak isto spokojní ako tí starší,“ informovala nás o programe dňa riaditeľka školy Mgr. Gabriela Lovásová. Štadión futbalového klubu sa hemžil desiatkami detí, ktoré súťažili v najrôznejších disciplínach – hádali vône, súťažili v rýchlom obliekaní, cvičili si obratnosť počas nosenia pohárikov na tenisových raketách, trénovali presnosť hádzania, či strieľania do brány, súťažili v behu so zaviazanými nohami i očami a v mnohých iných zaujímavých disciplínach. „Dnes sme sa tu zišli na deň detí a máme tu rôzne súťaže. Mne sa najviac páčil hod loptičkou na tenis do plechoviek, ktoré bolo treba zhodiť,“ povedal nám Erik Lenický. „Mne sa najviac páčilo, že sme hádali vône, že ktorá je aká a to, že sme uhádli všetky,“ pridala sa Gabika Vagundová. „Mne sa páčila tá súťaž, kde sme hádzali do plechoviek loptičky. Nula bodov sme dostali,“ skonštatoval Vojtech Minárik. „Všetky súťaže boli dobré, aj sme sa skvelo zabavili. Napríklad obliekanie, kde sme si museli otvoriť kufre, rýchlo sa obliecť, utekať, vyzliecť sa a ísť späť,“ páčili sa súťaže Kornélii Urbanovej. Spolu so žiakmi absolvovali súťaže aj ich triedni učitelia, ktorí ich povzbudzovali a pomáhali im. Mnohokrát sa na jednotlivých stanovištiach výborne bavili spolu s deťmi. „Keď sa súťaží, tak ich to samozrejme zaujíma. O každý bod bojujú, takže ja myslím, že je to užitočne strávený čas, zabavia sa,“ myslí si triedny učiteľ 6.b Mgr. Anton Somorčík. „Tieto súťaže sa deťom veľmi páčia. Niektoré sú síce hanblivé, ale niektoré, hoci sú veľké sa veľmi radi a ochotne zabávajú, lebo ako všetky deti sa radi hrajú a budú mať aspoň pekné spomienky na svoje detstvo,“ doplnila triedna ôsmakov PaedDr. Miriam Sklenárová. Dopoludnie plné hier, súťaží a futbalu sa skončilo rozdávaním sladkých odmien všetkým žiakom a vyhlásením tried, ktoré získali najvyšší počet bodov zo všetkých súťažných stanovíšť.

 

Dopoludnie plné zábavy strávili aj deti v materskej škole. Vedenie školy si pre ne pripravilo nielen pre tento deň pestrý program, už po štvrtý raz sa v materskej škole totiž koná Týždeň detskej radosti. „Tento rok sa nám podarilo ten Týždeň detskej radosti predĺžiť až na dva týždne, takže sme pripravili pre ne rôzne aktivity, akcie, podujatia, výlety. Začíname dnešným dňom a to dopravnou súťažou. Deti po triedach navštevujú jednotlivé stanovištia, kde pani učiteľky pripravili rôzne súťaže s dopravnou tematikou,“ informovala nás riaditeľa materskej školy Mgr. Soňa Hippová. Prvý deň detskej radosti sa konal práve počas medzinárodného dňa detí a celý sa niesol v znamení dobrej nálady, hier a súťaží. Šestica stanovíšť s úlohami týkajúcimi sa dopravnej výchovy bola pripravená tak, aby sa na každom z nich zabavili všetky vekové kategórie detí. Všetci si zajazdili na bicykloch, roztriedili dopravné prostriedky, odviezli vodu, zaparkovali autá, alebo jazdili podľa farieb na semaforoch. „Dnes je deň detí. Súťažíme preto aby sme vyhrali,“ povedala nám rozosmiata Viktorka. „Páči sa mi tu,“ doplnila Albína. „Je deň  detí a tešíme sa. Najviac sa mi páčila súťaž s bicyklami a páčilo sa mi najviac z toho, že sme pretekali,“ tešil sa zo zaujímavých súťaží Maťko. „Chceme mať najviac pečiatok, potom vyhráme niečo. Najviac sa mi páčilo bicyklovanie,“ pridal sa Tomáško. „Tá súťaž sa mi najviac páčila, kde sme skladali také puzzle. Boli tam také kruhy a tam bolo niečo nakreslené, ja som tam mala autá,“ dodala Ciara. Záver súťažno-zábavného dopoludnia sa niesol v rozdávaní odmien za aktivitu a dobrú náladu počas celého podujatia. vedenie školy pre všetkých žiakov pripravilo zaujímavé drobnosti. Skvelý program pre deti bude v škôlke pokračovať ešte aj v nasledujúcich dňoch. „V ďalšie dni deti budú mať možnosť vidieť divadielko, ktoré sme pre nich pripravili - či už pani učiteľky, alebo aj externé divadlo príde do našej materskej školy.  Potom to bude súťaž Škôlka má talent, kde odprezentujú jednotlivé triedy svoje tanečné choreografie. Potom to bude noc v škôlke, to bude vlastne záver celého nášho tohto maratónu, kde deti z najstarších tried budú mať možnosť pobudnúť v materskej škole počas noci,“ doplnila riaditeľka Hippová. Krásne 2 týždne plné hier a zábavy sa v škôlke skončia 13.júna 2015. 

  • den deti
  • Deň detí v močenských školách

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top