Titulka   >  Video reportáže
publikované: 30.03.2016 08:19  //  aktualizácia: 11.04.2016 08:16  //  zobrazené: 408

Biblická olympiáda

Domáci vyhrali biblickú olympiádu

Žiaci základných škôl dekanátu Močenok sa 10. marca 2016 zúčastnili v priestoroch kultúrneho strediska v našej obci dekanátneho kola biblickej olympiády. 15.ročník podujatia organizačne zastrešil farský úrad Farnosti sv. Klimenta v Močenku na čele s farárom vdp. Petrom Michalovom. Olympiády sa zúčastnilo 8 trojčlenných súťažných družstiev zo základných škôl z Branču, Cabaja, Čápora, Hornej Kráľovej, Ivanky pri Nitre, Jarku, Močenka a Veľkého Kýru. Podujatie sa začalo svätou omšou v kostole sv. Klimenta a pokračovalo samotnou súťažou v priestoroch pastoračného centra, kde súťažiaci museli postupne zdolať päticu úloh. „Tento rok si žiaci mali naštudovať dve knihy zo Svätého písma, konkrétne Samuelovu knihu a Lukášovo evanjelium. Čaká ich 5 súťažných kôl, kde sa vyhodnotia ich vedomosti. Budú to testové otázky, sms-ky, obrazy, ale napríklad aj osemsmerovka,“ – konkretizovala metodička Diecézneho katechetického úradu  Daniela Hodásová – „Otázky každoročne pripravuje komisia Diecézneho katechetického úradu v Nitre, oslovujeme tam učiteľov a katechétov, ktorí sa zameriavajú na deti zo základnej školy.“  

Plnenie jednotlivých úloh vyhodnocovala porota na čele s dekanom močenského dekanátu vdp. Petrom Brisudom: „Myslím, že rok čo rok sa to vylepšuje, ale je to aj náročnejšie, lebo zakaždým sú nové témy, aj otázky. Vďaka tejto olympiáde sa aj v našom dekanáte omnoho viac spájame, vytvárajú sa dobré vzťahy, deti sa už aj poznajú a prospieva to dekanátu, aj svätej cirkvi,“ myslí si vdp. Peter Brisuda.
 

Po celkovom sčítaní bodov sa na 3. mieste umiestnilo súťažné družstvo z Čápora. Druhé miesto si so 74 bodmi vybojovalo súťažné družstvo z Jarku a víťazmi sa zaslúžene stali domáci – družstvo z Močenku v zložení Lucia Blehová a Miriam a Veronika Horňákové. „Bolo to dosť ťažké, na konci sme bojovali o pol bodu, aby sme vyhrali. pripravovala nás pani učiteľka Šuvadová a miništrant Patrik,“ tešila sa z víťazstva Miriam Horňáková. „Príprava bola náročná v tom zmysle, že máme jednu deviatačku, ktorá má v škole povinností dosť ohľadne prípravy na testovanie a na príjmačky, ale zvládli to. Diecézne kolo bude 13. apríla a vzhľadom k tomu, že treba nacvičiť divadelnú scénku a niektoré zo súťažiacich idú do Ríma, ten čas bude veľmi krátky, ale musíme sa s tým nejako vysporiadať a zvládnuť čo sa bude dať,“ verila svojim zverenkyniam Helena Šuvadová.

Podujatie organizačne zabezpečovala Farnosť Močenok na čele s farárom Petrom Michalovom: „Človek to robí rád, hoci vie, že to bude nejaký ten čas stáť. Myslím, že môžem povedať, že sa oplatilo do toho investovať čas aj prostriedky, lebo vidíme, že keď sa do niečoho investuje, má to aj svoje ovocie a to je dôležité. Chcem sa poďakovať aj našim katechétom, ktorí ich pripravovali a samozrejme všetkým tým, ktorí sa deťom venujú, ďakujem,“ konštatoval spokojný vdp. Michalov. 

 

 

  • Biblická olympiáda

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top