Titulka   >  Video reportáže
publikované: 01.06.2016 10:44  //  aktualizácia: 16.06.2016 10:09  //  zobrazené: 1094

Absolventský koncert ZUŠ

V utorok 17. mája 2016 sa v priestoroch veľkej sály kultúrneho strediska uskutočnil prvý absolventský koncert základnej umeleckej školy v našej obci. „Absolventský koncert je v základnej umeleckej škole určitý výsledok štvorročného snaženia sa žiakov a my sme sa tejto milej povinnosti ujali s veľkou radosťou, nakoľko sú to naši prví absolventi,“ tešil sa z príjemného podujatia riaditeľ ZUŠ Tomáš Obola. V umeleckých školách je cyklus nastavený na štvorročné etapy, po prvých štyroch rokoch majú žiaci zvládnuté primárne vzdelanie a potom nasledujú ďalšie štyri ročníky, počas ktorých dostanú nižšie sekundárne vzdelanie. Pokračovať samozrejme môžu aj ďalej napríklad na konzervatóriách, ktoré zastrešujú stredoškolské vzdelanie.

V hodinovom absolventskom koncerte sa predstavilo 14 žiakov školy v samostatných vystúpeniach, alebo spoločne so svojimi pedagógmi. Diváci si mohli vychutnať spev, hru na klavír, gitaru a hru na flautu. „Veľmi sa mi to páčilo, je pekné vidieť deti, keď dosiahnu nejaký úspech a už majú nejaký ten stupeň vzdelania, ktorý neskôr môžu využiť, aj slzičky boli,“ priznala Veronika Deváthová. „Pekné to bolo, detičky boli milé,“ pridala sa aj Marta Malíková. Pedagógovia svojich žiakov na koncert pripravovali niekoľko vyučovacích hodín, spoločne hľadali najlepšiu skladbu a poctivo sa jej nácviku venovali, aby sa počas koncertu divákom ukázali v čo najlepšom svetle. „Tréma bola určite dosť veľká, ale mala som taký pocit, že to dám, tak som to dala,“ bola po vystúpení spokojná mladá gitaristka Annamária. „Ja som mala trocha ľahšiu pesničku, lebo som bola chorá a nestihla som inú, tak pre mňa to bolo ľahšie. Nevedela som sa však nadýchnuť, nedalo sa – tréma,“ trošku si posťažovala speváčka Barbora. „Tréma je stále. Sólo bolo dobré a duo sme dali ako vždy bez problémov,“ konštatovala s úsmevom gitaristka Patrícia. S úrovňou, aj priebehom koncertu bol spokojný aj riaditeľ Obola: „Koncert môžem z môjho pohľadu hodnotiť ako mimoriadne úspešný, nakoľko sa naň všetci žiaci aj pedagógovia pripravili veľmi zodpovedne.“ Od tohto roku tak bude základná umelecká škola absolventské koncerty organizovať každoročne. Každý rok budú totiž noví absolventi končiť prvú, najzákladnejšiu štvorročnú časť umeleckého vzdelania. 

Marcela Lenčéšová

  • Absolventský koncert ZUŠ

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top