Titulka   >  Video reportáže
publikované: 01.06.2017 11:48  //  aktualizácia: 06.07.2017 11:43  //  zobrazené: 1480

5. ročník okresných športových hier seniorov

Seniori súťažili s nadšením

V utorok 23. mája 2017 sa v športovej hale v Močenku uskutočnil už 5. ročník Okresných športových hier seniorov. Organizačne podujatie zastrešila základná organizácia Jednoty dôchodcov na Slovensku v Močenku. Pozvanie športovať či povzbudzovať prijali desiatky členov z piatich organizácií okresu – z Diakoviec, Hájskeho, Šale, Trnovca nad Váhom a členovia domácej Jednoty. V úvode prítomných privítal moderátor podujatia Július Kolenčíka prihovorila sa im predsedníčka domácej organizácie Anna Hanáková, ktorá predstavila hostí. Z hostí sa účastníkom podujatia a divákom prihovorili starosta našej obce Roman Urbánik, člen predsedníctva krajskej rady JDS Anton Chudík a podujatie otvorila podpredsedníčka Okresnej organizácie JDS Mária Runáková. Slávnostnosť chvíle podporila básňou Helena Maláriková z domácej organizácie.„Už sa stalo tradíciou, že v Močenkuusporadúvame športové hry.Teraz je to už 5. ročník. Zdá sa, že seniori oň majú záujem a veľmi sa z neho tešia. Športujú a snažia sa, aby dosiahli aj dobré výsledky,“ tešila sa z nadšenia súťažiacich predsedníčka domácej organizácie JDS Anna Hanáková. „V každom veku je veľmi potrebné športovať, jednak pre fyzický rozvoj a aby sme nechradli. Je to potrebné robiť v každej základnej organizácii. Chvalabohu sa zapája stále viac ľudí,“ myslí si Anton Chudík, člen predsedníctva Krajskej rady JDS Nitra.

Po otvorení podujatia sa začalo súťažiť.Prvú disciplínu – štafetový beh s tenisovou raketou absolvovali najprv ženy a potom muži. Potom sa všetky družstvá vystriedali v triafaní kolkov. Do tejto disciplíny sa za všeobecnej podpory zapojili aj nesúťažiaci hostia. Poslednou disciplínou bol hod do diaľky. Zároveň so športovými disciplínami sa rozbehla aj súťaž o sladké odmeny, kde bolo potrebné správne zodpovedať niekoľko testových otázok a odovzdať ich čo najskôr.Základná organizácia z Trnovca nad Váhom sa v tomto roku zapojila do športových hier po prvý raz. „Počuli sme o týchto športových hrách a boli sme zvedaví, čo všetko vlastne sa tu udeje.Prišli sme na to, že tu hlavne ide o zábavu. Či vyhráme, či nie, na tom nezáleží. Naše ženy už boli prvé v jednej disciplíne, takže super, už máme dobrý pocit,“ netajila radosť predsedníčka ZO JDS v Trnovci nad Váhom Mária Hrabovská. Každé súťažné družstvo sa snažilo získať umiestnenie aspoň v jednej disciplíne.Určite sa to všetkým aj podarilo. Počas celého popoludnia v športovej hale panovala príjemná priateľská atmosféra a skvelá nálada. „Je to vynikajúce podujatie, na ktorom sa stretávajú ľudia – seniori, čo je potešiteľné. Sami si organizujú toto podujatie, pripravia si program a spoločne prežijú krásne popoludnie pri športových aktivitách. Teším sa, že všetci prišli do Močenka, a verím, že prídu aj o rok,“ zaželal si starosta Roman Urbánik.

Po skončení všetkých disciplín prítomným predobrú náladu zaspievala Zúgovanka. V závere starosta obce Roman Urbánik, člen predsedníctva KR JDS Anton Chudík a predsedníčka miestnej organizácie Anna Hanákovározdali najúspešnejším družstvám diplomy. 

  • 5. ročník okresných športových hier seniorov

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top