Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 20.03.2022 12:28  //  aktualizácia: 28.03.2022 15:33  //  zobrazené: 1931

Šampiónom výstavy vín vo Vracove je močenský vinár

Šampiónom výstavy vín „Josefský košt ve Vracově“ v odrode Veltlínske zelené sa stal močenský vinár Roman Lenčéš. Vzorka získala od porotcov 89 bodov.
Na tradičné podujatie ktoré organizoval „Český záhradkářský svaz ve Vracově“ prihlásili vystavovatelia 672 vzoriek vín. Medzi nimi bolo aj 30 vzoriek od vystavovateľov z obce Močenok. Svojimi vzorkami prispeli Zdeno Braun, Kamil Dobiš, Ján Gupka, Dušan Kompas, Bohuslav Lenčéš, Ján Lenčéš, Roman Lenčéš, Miroslav Pápay, Peter Pápay, Ivan Ridzoň a Marián Švondra.

Počas odbornej degustácie vína hodnotilo 51 degustátorov v 18 komisiách.

Verejnej degustácie sa 19. 3. 2022 zúčastnili Miroslav Pápay predseda vinárskeho spolku v Močenku, členovia spolku Roman Lenčéš, Peter Pápay a zástupca starostu obce Peter Sýkora.

Na degustácii ich privítal predseda ČZS ZO Vracov Petr Šmíd a močenskí vinári hneď začali degustovať.

Košt v takomto veľkom rozsahu sa kvôli pandemickým opatreniam nemohol vo Vracove konať už 2 roky. Aj z toho dôvodu bol oň veľký záujem. Podujatie sa začalo už o 13.00 h a do jeho záveru v nočných hodinách sa na ňom vystriedalo viac ako tisíc ľudí.

Nechýbali medzi nimi skúsení vinári, ale aj množstvo mladých záujemcov o víno.

Vinárom z Močenku sa venoval aj starosta Vracova Jaromír Repík, poslanec Petr Mezihorák a člen Rady mesta Zdeněk Hlavsa.

Na stretnutí dohodli ďalšiu spoluprácu. Na degustáciu vín do Močenku pošlú vzorky vín a podujatia sa zúčastnia aj vinári z Vracova.

Celkové výsledky výstavy vín si môžete pozrieť v katalógu, ktorý je v prílohe.

 

Prílohy

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top