Titulka   >  Video reportáže
publikované: 24.04.2017 13:56  //  aktualizácia: 19.05.2017 11:18  //  zobrazené: 725

Šport (19.4.2017)

Víťazom turnaja APRIL CUP 2017 sa stal tím z Paty

V tohtoročnú predveľkonočnú sobotu sa v športovej hale v Močenku konalo tradičné futbalové stretnutie s názvom Apríl Cup. Už osem rokov ho organizuje Miloš Bleho. Na podujatí sa stretli neregistrovaní futbalisti z Močenka a z okolitých obcí Šale. Turnaj sa hral takmer celý deň. „Tento turnaj sa hráva väčšinou dve skupiny po päť mužstiev, štyri tímy postupujú z každej skupiny a hrá sa potom vyraďovacou fázou. Som rád, že to má svoju tradíciu, že sa tu stretávame každý rok, dobre si zahráme, a dúfam že aj opäť o rok sa tu uvidíme,“ popísal turnaj jeho usporiadateľ Miloš Bleho. Tretie miesto si v pokutových kopoch vybojovali chlapci z Močenka s názvom Barcelona. Betonári zo Šale vo finále podľahli Patanom s názvom Gypsi. „Sme veľmi spokojní napriek tomu, že sme sa zišli nie v moc hojnom počte. Za najťažšieho súpera považujeme družstvo, s ktorým sme sa streli vo finále. Sme pravidelným účastníkom turnajov, ktoré sa tu organizujú, a sme veľmi spokojní. Chceli by sme poďakovať organizátorom, že sa niekto v tejto dobe venuje takejto činnosti a organizuje takéto turnaje,“ zhodnotil turnaj Oliver Vág z družstva RTNRS Šaľa. Družstvo Gypsi z Paty to k víťazstvu tiež nemalo pri zdolávaní súperov ľahké. „Najťažším súperom bolo družstvo Barcelona. Máme trénovaných len dvoch hráčov, chodievame si len tak zahrať,“ povedal Jozef Pilo z Gypsi Pata. Za najlepšieho strelca bol vyhlásený Miro Herák, najlepšie chytal Juro Bárt a ako najlepší hráč turnaja si trofej odniesol domáci Juraj Šimko. Ceny víťazným družstvám a jednotlivcom osobne odovzdal starosta obce Roman Urbánik. „Turnaj neregistrovaných hráčov, ktorý sa organizuje na Veľkú noc, resp. krátko pred Vianocami už patrí do kalendára akcií, športových podujatí. Vytvára priestor pre mladých ľudí, aby zmysluplne využili voľný čas, zašportovali si a zahrali futbal. Počet zúčastnených tímov desať a viac svedčí o tom, že o takéto podujatie je záujem. Treba poďakovať hlavnému organizátorovi pánovi Milošovi Blehovi, ale, samozrejme, aj všetkým zúčastneným za to, že prišli a športovali. Samozrejme, treba poblahoželať najúspešnejším mužstvám, ale aj jednotlivcom, ktorých sme ocenili. Všetkým blahoželám k dosiahnutému výsledku a teším sa na ďalšie stretnutie,“ zhodnotil podujatie Roman Urbánik. 

***

Močenskí školáci si zmerajú sily vo futbalovom turnaji

Zástupcovia FK Močenok pripravujú futbalový turnaj pre žiakov našej základnej školy. Cieľom podujatia je rozšíriť možnosti pohybových aktivít močenských detí.Futbalove zručnosti si porovnávajú žiaci tried jednotlivých ročníkov zo Základnej školy v Močenku. „Začíname už od prvého ročníka a chceli by sme to dotiahnuť až do deviatej triedy. Možno v polovici júna by sme turnaj mohli celkovo ukončiť. Chceme podchytiť chlapcov pre futbal a aj zvýšiť ich pohybovú aktivitu, pretože si myslíme, že deti v týchto časoch potrebujú trošku viac pohybu ako niekedy majú,“ vysvetľuje dôvody usporiadania turnaja Jozef Fúska z FK Močenok. Začínať by sa malo od tých najmenších, od prvákov. Zahrali by si medzi sebou triedy 1. A a 1. B. „Systém bude taký, že začínajú prvé triedy, potom budú pokračovať druhé, tretie, štvrté triedy a tak budeme pokračovať, pokiaľ sa to bude dať dotiahnuť a ako to časovo stihneme my z futbalového oddielu a triedne učiteľky,“ popísal priebeh turnaja Jozef Fúska. Výsledkom turnaja by mohlo byť aj objavenie nových talentov pre pozdvihnutie úrovne močenského futbalu.

  • Šport (19.4.2017)

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top