Titulka   >  Video reportáže
publikované: 20.10.2017 14:01  //  aktualizácia: 09.11.2017 14:54  //  zobrazené: 649

Spoločensko-kultúrne podujatie seniorov pri príležitosti Mesiaca úcty k starším

Úcta k starším v znamení príjemných stretnutí

Mesiac október sa dlhodobo traduje ako mesiac úcty k starším. Príjemný, farebný a často slnečný jesenný mesiac, je ako stvorený na stretnutia s tými, ktorí už skončili svoj aktívny pracovný život a teraz si užívajú dôchodkový vek. Obec Močenok každoročne organizuje stretnutie so seniormi, ktorí v danom roku slávia okrúhle jubileá 65, 70, 75, 80 a viac rokov. Vedenie obce sa im chce aj takouto formou poďakovať za ich prínos pre spoločnosť. V tomto roku bolo pre seniorov pripravené divadelné predstavenie v podaní domáceho divadla Dominus – hra Mister Taylor a Bubáci. Po skončení divadelného predstavenia sa pozvaní dôchodcovia presunuli do spoločenskej sály, kde bol pre nich pripravený krátky kultúrny program v podaní speváckeho zboru Cantica, drobné darčeky a pohostenie.

Prítomným sa prihovoril starosta obce Roman Urbánik, aj farár farnosti sv. Klimenta Peter Michalov. Starosta Roman Urbánik potom spoločne s poslancom Jozefom Šuvadom  seniorom odovzdali darčeky k ich  jubileu. „Som na tomto podujatí už druhýkrát. Pán starosta mi poslal pozvanie a ja som ho s láskou prijal, tak som tu,“ tešil sa zo stretnutia s množstvom priateľov Štefan Kolenčík. „Mimoriadne si vážim to, že som bol pozvaný. Bola som aj na divadlo, bolo to pekné,“ pridal sa Jozef Krivošík. „Pozvaniu som sa veľmi potešila a rada sa stretnem so všetkými milými, dobrými ľuďmi. Aj predstavenie sa mi veľmi páčilo, skutočne sú naši herci vynikajúci. Ďakujeme za pekný zážitok,“ doplnila Helena Pápayová. Pozvaní dôchodcovia spolu strávili v družných rozhovoroch v spoločenskej sále niekoľko hodín, bavili sa medzi sebou, aj s predstaviteľmi obce. Spoločne riešili problémy, ktoré ich trápia, ale s radosťou prezentovali aj oblasti, v ktorých sa im darí. „Naša obec sa snaží počas celého roka venovať pozornosť tejto skupine spoluobčanov, vlastne našich rodičov, starých rodičov, no a v mesiaci októbri to vrcholí aj spoločným stretnutím. Bolo tomu tak aj tohto roku, pozvali sme bezmála 200 hostí, pripravili sme pre nich kultúrny program, spoločenské posedenie a samozrejme aj malý darček pri príležitosti ich sviatku,“ zhodnotil milé stretnutie starosta obce Roman Urbánik.

 

  • Spoločensko-kultúrne podujatie seniorov pri príležitosti Mesiaca úcty k starším

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top