Titulka   >  Video reportáže
publikované: 25.05.2017 14:33  //  aktualizácia: 06.07.2017 11:43  //  zobrazené: 440

Minimalizovanie odpadu je dôležité

Minimalizovanie odpadu

Každá domácnosť v našej obci má kontajnery na separovaný odpad – žltý na plasty, modrý na papier a hnedý na biologicky rozložiteľný odpad. S bioodpadom, pokiaľ do kontajnera ľudia vkladajú to, čo tam má byť, by nemal byť žiaden problém. V mnohých domácnostiach však nastávajú problémy s množstvom plastového odpadu alebo papiera. Zmluvný partner, ktorý v našej obci zberá separované odpady, garantuje, že spred každej nehnuteľnosti odvezie plasty či papier aj v prípade, ak sa už nezmestí do nádoby a je pripravený vo vreci alebo v škatuli. Tu si však môžu pomôcť sami občania, aby mal ich prácne vytriedený odpad čo najmenší objem. Všetky plastové fľaše je potrebné čo najviac zošliapať, rovnako plechovky od nápojov alebo nápojové kartóny od mlieka a džúsov. Takto upravené zaberú oveľa menej miesta ako nestlačené. Do žltého kontajnera patrí aj polystyrén, ktorý je vhodné rozlámať na menšie časti. V prípade starého papiera je takisto potrebné škatule od nábytku, elektrospotrebičov, ale aj rôzne menšie kartónové obalyposkladať, postúpať alebo rozrezať na menšie časti, ktoré sa dajú dobre naložiť do zbernej nádoby.

Výsledkom takéhoto snaženia bude viac odpadu v nádobách, čo sa prejaví najmä tam, kde sú kontajnery spoločné pre viacerých, napríklad v bytových domoch. Zmluvný partner nebude prevážať po cestách vzduch, čo má určite aj ekonomický, aj ekologický dopad. Produktivita triedenia odpadu sa opäť zvýši a menej bude trpieť životné prostredie.

  • Minimalizovanie odpadu je dôležité

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top