Titulka   >  Video reportáže
publikované: 17.10.2017 14:05  //  aktualizácia: 09.11.2017 14:58  //  zobrazené: 348

Aktuality z obce (11.10.2017)

Vykonávateľ zákazky na rekonštrukciu cestného telesa v ulici Chalupy, Cesty Nitra, pracoval na vykonaní diela v polovici októbra už niekoľko dní. Z tohto dôvodu bola v tejto lokalite značne obmedzená doprava, ale práce pokračovali rýchlym tempom. Všetky naplánované aktivity by mali byť dokončené v druhej polovici októbra 2017.

 

V obci máme už niekoľko rokov na viacerých miestach umiestnené kontajnery určené na zber starého textilu. Občania sem môžu vložiť staršie čisté a nositeľné oblečenie alebo obuv, ktorá ešte môže poslúžiť ľuďom v núdzi. V žiadnom prípade sa sem nemajú vkladať staré handry, rozpadnuté topánky a iný odpad. Na tieto druhy odpadov slúžia kontajnery určené na komunálny odpad, ktoré má každá domácnosť v obci k dispozícii.

 

Práce na budovaní optickej siete v našej obci pokračovali v prvej polovici októbra na Rokošovej ulici. Firma realizujúca stavebné práce postupne v priebehu niekoľkých dní uložila optické káble potrebné na šírenie internetového, televízneho a telefónneho signálu na všetkých troch Rokošových uliciach.

 

V prvej polovici októbra finišovali aj práce na realizácii nového priechodu pre chodcov v ulici sv. Gorazda. Pracovníci obce dokončili chodník smerujúci na priechod a vrcholili aj práce na dobudovaní osvetlenia priechodu.

 

Na základnej škole sa začiatkom októbra uskutočnil tradičný jesenný zber papiera. Počas jedného pracovného týždňa sa doň zapojila väčšina žiakov školy, ktorí s výdatnou  pomocou svojich rodičov, starých rodičov a obyvateľov celej obce dokázali spolu nazbierať viac ako 27 ton starého papiera a kartónov. Najúspešnejšou bola v tomto zbere 7.b s 2 555 kg papiera. V tesnom závese za ňou skončila 7.a, ktorej žiaci priniesli o 93 kg papiera menej. Na treťom mieste sa umiestnila 8.a s 2 358 kg. Výnos zo zberu použije škola na skvalitnenie výučby a školských priestorov.

  • Aktuality z obce (11.10.2017)

DISKUSIA

Pred pridaním komentára je potrebné sa prihlásiť !

Zatiaľ bez komentárov. Pridajte prvý komentár.

UPOZORNENIE!

Poskytujeme Vám možnosť komentára, pričom si vyhradzujeme právo redakčne upraviť a uverejniť ktorýkoľvek z tu publikovaných diskusných príspevkov. Diskusné príspevky obsahujúce vulgarizmy, rasové narážky a iné spoločensky, morálne a eticky neprípustné skutočnosti má právo administrátor vymazať. Pokiaľ narazíte na takéto príspevky odošlite ich formulárom "nahlásiť príspevok" ktorý je automaticky vygenerovaný ku každému príspevku, alebo kontaktujte administrátora.

NOVINKY E-MAILOM

nové informácie, čo sa pripravuje, čo sa udialo na Váš e-mail, prihláste sa už dnes!

Scroll to Top